Понякога най-простите неща носят най-много уют — като тези бутер пастички с ванилов крем и Био мармалад от сини сливи Frumbaya.
Истински домашен вкус – без изкуствени добавки, само чист плод и щипка любов.
В съчетание с пухкав бутер и ванилов крем се получава десерт, който ухае на детство и вкусва като празник.

Необходими продукти за Бутер пастички с ванилов крем и Био мармалад от сини сливи Frumbaya:
- 500 г прясно бутер тесто
- 1 бурканче Био мармалад от сини сливи Frumbaya
- 500 мл прясно мляко ( краве, соево, бадемово или друго)
- 3 жълтъка + още 1 за намазване
- 125 г еритритол
- 60 г царевично нишесте
- 150 мл неподсладена сладкарска сметана
- 2 ч.л. Ванилов екстракт
- Кората от един лимон, настъргана

Инструкции за приготвяне на Бутер пастички с ванилов крем и Био мармалад от сини сливи Frumbaya:
- В тенджера разбийте жълтъците с еритритола до светла, пухкава смес.
Добавете нишестето и разбъркайте, докато няма бучки. На тънка струйка налейте млякото, като разбърквате постоянно, за да се получи гладка смес.
Прибавете ванилията и лимоновата коричка. - Сложете на умерен огън и варете, като бъркате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Свалете от котлона и оставете да изстине, като покриете повърхността на крема със стреч фолио. - Нарежете бутер тестото на квадрати или правоъгълници.
Подредете в тава, застлана с хартия за печене, намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята фурна на 200°C до златист цвят.
Оставете да се охладят напълно, след което разрежете всяка бутерка хоризонтално на две. - Разбийте сметаната на пухкав крем и внимателно я смесете с охладения ванилов крем с помощта на шпатула.
- Намажете долната част на всяка бутерка с Био мармалад от сини сливи Frumbaya. Шприцовайте отгоре крема. Покрийте с горната половина и леко притиснете.

Био мармалад от сини сливи
🍏 вкусът на детството, но още по-добър!
Плътен, ароматен и дълбоко наситен, събран от най-сочните сливи.
