Кекс с био мармалад от сини сливи

Кекс с био мармалад от сини сливи

Този ароматен кекс е истинска наслада, но тайната му съставка е био мармаладът от сини сливи Frumbaya – плътен, плодов и без излишни съставки. Той придава уникален вкус и нежна сладост на всяка хапка.

Кекс с био мармалад от сини сливи

Необходими продукти за Кекс с био мармалад от сини сливи:

  • 1 чаша кокосова захар
  • 1 бурканче био мармалад от сини сливи
  • 2 яйца
  • 2/3 чаша олио от гроздово семе (или слънчогледово)
  • 1 ч.л. Сода бикарбонат
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2/3 чаша олио от гроздово семе (или слънчогледово)
  • 2 чаши пълнозърнесто пшенично брашно
  • 1 ч.л. Канела
  • 1/2 чаша нарязани на едро орехи
  • Пудра захар или еритритол на прах

Кекс с био мармалад от сини сливи

Инструкции за приготвяне на Кекс с био мармалад от сини сливи:

  1. В голяма купа сложете захарта, Био мармалада от Сини Сливи, яйцата и олиото. Разбъркайте докато всичко се смеси добре.
  2. В друга купа сложете содата и киселото мляко. Разбъркайте докато шупне и добавете към останалите съставки.
  3. Пресейте брашното заедно с канелата при останалите съставки. Разбъркайте докато се оформи тесто. Добавете орехите и разбъркайте отново.
  4. Прехвърлете тестото в кръгла силиконова форма за кекс.
  5. Печете на 180 С за час или до суха клечка и златиста коричка.
  6. Оставете за 20 минути във формата, след това извадете и сложете върху решетка докато се охлади напълно.
  7. Поръсете с пудра захар или еритритол и сервирайте.
Био мармалад от сини сливи

Био мармалад от сини сливи

🍏 вкусът на детството, но още по-добър!

Плътен, ароматен и дълбоко наситен, събран от най-сочните сливи.

Купи сега

Shopping Cart
Scroll to Top