Този ароматен кекс е истинска наслада, но тайната му съставка е био мармаладът от сини сливи Frumbaya – плътен, плодов и без излишни съставки. Той придава уникален вкус и нежна сладост на всяка хапка.
Необходими продукти за Кекс с био мармалад от сини сливи:
- 1 чаша кокосова захар
- 1 бурканче био мармалад от сини сливи
- 2 яйца
- 2/3 чаша олио от гроздово семе (или слънчогледово)
- 1 ч.л. Сода бикарбонат
- 1 чаша кисело мляко
- 2/3 чаша олио от гроздово семе (или слънчогледово)
- 2 чаши пълнозърнесто пшенично брашно
- 1 ч.л. Канела
- 1/2 чаша нарязани на едро орехи
- Пудра захар или еритритол на прах
Инструкции за приготвяне на Кекс с био мармалад от сини сливи:
- В голяма купа сложете захарта, Био мармалада от Сини Сливи, яйцата и олиото. Разбъркайте докато всичко се смеси добре.
- В друга купа сложете содата и киселото мляко. Разбъркайте докато шупне и добавете към останалите съставки.
- Пресейте брашното заедно с канелата при останалите съставки. Разбъркайте докато се оформи тесто. Добавете орехите и разбъркайте отново.
- Прехвърлете тестото в кръгла силиконова форма за кекс.
- Печете на 180 С за час или до суха клечка и златиста коричка.
- Оставете за 20 минути във формата, след това извадете и сложете върху решетка докато се охлади напълно.
- Поръсете с пудра захар или еритритол и сервирайте.

Био мармалад от сини сливи
🍏 вкусът на детството, но още по-добър!
Плътен, ароматен и дълбоко наситен, събран от най-сочните сливи.