Овесени барчета с мармалад от череши

Овесени барчета с мармалад от череши

Ако черешовият мармалад можеше да говори, щеше да поиска да бъде част точно от тези барчета! Комбинацията от златисти овесени кори, сочен мармалад и нежни парченца марципан е като любов от първата хапка – плътна, топла и незабравима.

Овесени барчета с мармалад от череши

Необходими продукти за Овесени барчета с мармалад от череши:

  • 1 1/2 чаша овесено брашно
  • 1 1/4 чаша цели овесени ядки
  • 1/3 чаша кленов сироп
  • 1/3 чаша разтопено кокосово масло
  • 170 гр. марципан, нарязан
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 бурканче черешов мармалад Frumbaya
  • 2 с.л. чиа семена

Овесени барчета с мармалад от череши

Инструкции за приготвяне на Овесени барчета с мармалад от череши:

  1. Загрейте фурната на 180°C. Подгответе квадратна тава (20х20 см), като я покриете с хартия за печене. Оставете настрана.
  2. В купата на блендер смесете всички съставки за основата: овесено брашно, цели овесени ядки, кленов сироп, разтопено кокосово масло, марципан, канела, сол и ванилия.
  3. Пулсирайте няколко пъти, така че съставките да се свържат и да се получи лепкаво тесто.
  4. Разпределете 1 ¾ чаша от тестото по дъното на тавата, като използвате шпатула, за да загладите добре и да няма дупки.
  5. Смесете черешовия мармалад с чиата и разбъркайте добре. Изсипете сместа върху основата. Натрошете останалото тесто отгоре върху мармалада.
  6. Печете около 35 минути на 180°C, докато барчетата станат златисти и хрупкави отгоре.
  7. Извадете от фурната и оставете да се охладят в тавата за 10 минути, след което прехвърлете върху решетка.
  8. Оставете да изстинат напълно (поне 3 часа) преди да ги нарежете. Така ще се стегнат добре и няма да се ронят.
Био мармалад от череши Frumbaya

Био мармалад от череши Frumbaya

🍒 100% натурален и черешово съблазнителен!

Узрелите череши от нашите градини са превърнати в истинска магия, без химия и изкуствени добавки.

Купи сега

Shopping Cart
Scroll to Top