Ако черешовият мармалад можеше да говори, щеше да поиска да бъде част точно от тези барчета! Комбинацията от златисти овесени кори, сочен мармалад и нежни парченца марципан е като любов от първата хапка – плътна, топла и незабравима.
Необходими продукти за Овесени барчета с мармалад от череши:
- 1 1/2 чаша овесено брашно
- 1 1/4 чаша цели овесени ядки
- 1/3 чаша кленов сироп
- 1/3 чаша разтопено кокосово масло
- 170 гр. марципан, нарязан
- 1/2 ч.л. канела
- 1/4 ч.л. сол
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 бурканче черешов мармалад Frumbaya
- 2 с.л. чиа семена
Инструкции за приготвяне на Овесени барчета с мармалад от череши:
- Загрейте фурната на 180°C. Подгответе квадратна тава (20х20 см), като я покриете с хартия за печене. Оставете настрана.
- В купата на блендер смесете всички съставки за основата: овесено брашно, цели овесени ядки, кленов сироп, разтопено кокосово масло, марципан, канела, сол и ванилия.
- Пулсирайте няколко пъти, така че съставките да се свържат и да се получи лепкаво тесто.
- Разпределете 1 ¾ чаша от тестото по дъното на тавата, като използвате шпатула, за да загладите добре и да няма дупки.
- Смесете черешовия мармалад с чиата и разбъркайте добре. Изсипете сместа върху основата. Натрошете останалото тесто отгоре върху мармалада.
- Печете около 35 минути на 180°C, докато барчетата станат златисти и хрупкави отгоре.
- Извадете от фурната и оставете да се охладят в тавата за 10 минути, след което прехвърлете върху решетка.
- Оставете да изстинат напълно (поне 3 часа) преди да ги нарежете. Така ще се стегнат добре и няма да се ронят.

Био мармалад от череши Frumbaya
🍒 100% натурален и черешово съблазнителен!
Узрелите череши от нашите градини са превърнати в истинска магия, без химия и изкуствени добавки.